Ku di halaman rindu....

Teringat lagi lirik lagu Lefthanded nih... nash nyanyi dulu... sekarang nih ponn dah selamat berpisah dia ngan Sosilawati dah...

Tidak ku nafikan, raya kali nih bakal berputiknya sejarah dalam hidup aku. Pertamanya.. inilah pertama kali cuti raya aku approve uuntuk 3 hari.. perghhh... sejarah tu... pelik gaak aku ngan perangai boss aku nih....
Namun, semuanya terjawab.... cuti raya berakhir hari Rabu, pepagi lagi aku dah dapat call dari dia... hmm malas betul laah.. udah lerr andak ngan mak yan sekeluarga ada kat sini...
2nd call dari dia.. lebih mengejutkan bila dia kata" today might be my last day.."
aaaa....???
Lepas settle apa yg patut, aku ponn masuk office jam 11... sempat sembang ngan dia dalam server room...
Masa tu,semua kenangan manis yang nak dikongsikan dalam blog nih.. hilang ntah ke mana... tak de selera langsung untuk menulis...
tak penah seumur hidupku, supervisor aku resigned...
Kalau ndak diceritakan.. ringkasnya, dia tuh lerr boss aku, member cakap pasal keje, cakap pasal politik opis, cakap pasal politik malaysia, cakap pasal bisnes saham, cakap pasal rancangan kewangan keluarga dan juga pemberi nasihat kerohanian.... tuh yg aku terkilan... tak kunafikan, sebak gaak aku bila last peluk dia lepas semayang asar kat surau....
dia penah pesan, ramadhan nih mungkin yang terakhir dia sambut bersama... dulu, aku selalu ikut dia pi Masjid Huda Kelang Lama time lunch di bulan Ramadhan... tahun nih, cuma pi hari jumaat jer.... semua wat bodo jerr... rerupanya.. dia memang dah plan lama utk itu...
aku kutip sorang sikit belikan plate pewter ada jam kat dia.. selain nama team.. aku boh..
"Thanks for your leadership and support"
tu lerr dianya boss aku dulu...
dia sanggup tinggalkan kerjaya demi anak buah yg di sayangi... dia retire by umur 46 and makes his money works for him...
I really aiming for that.... another 9 years to go, can i achieve into that situation?
Allah knows the best

Ulasan

ani berkata…
aslkum..aiyakkk...bape lama mau kasi biar ini blog jd sarang labah2....kasi update looo....adik nak tgk gambo ain lagi dan lagi dan lagi....hehe
MieBasir berkata…
adaaa... dah siap draft.. tapi tak sempat ndak publish. Bila keinginan itu datang.... idea akan mencurah... tapi bila ianya hilang... sepi.. sehening subuh di makam!

Catatan popular daripada blog ini

Belah mulut atau bertahnik Nureizatul Tasmira

Kenapa aku perlu ke sekolah?

Jom jengah tingkap Johari...