DI : Domestic Inquiry

Pertama kali dalam hidupku dipanggil untuk jadik team DI. Kes: Melakukan kesilapan ketika stack battery dan telah ditangkap oleh customer semasa melakukan audit.


Perghhh..... takut bunyi nyerr ponn... kalau didapati bersalah, minah tuh akan dibuang keje... tu ponn dah 2 minggu dia kena suspended.


Bila HR panggil semula, dia datang dan kasik tau kami yang dia mengaku melakukan kesalahan dan minta dipertimbangkan kerana masih berminat untuk bekerja.

Bagi aku, kalau setakat operator, kuar kilang A leh masuk kilang B... tadak masalah ponn... tapi bila tengok kesungguhan dia ndak kembali kerja jika diberi peluang.... dan track record dia ponn baguih... hmmm.... she really needs an extra consideration.


Kami dok bincang tentang hala tuju... untuk kasik recommendation kat GM, she should stay or not... bagi aku, terus terang aku sokong dia.... dan bila semua kami dah confirm ndak tolong dia... bermulalah prosiding.


Zahari sebagai pendakwaraya... kami 3 orang ponn lawanlah. Abih semua documentation kuar.... dan nampaknya process eng tuh budak baru, TWI (temp working instruction) tak lengkap, SOP tak siap dan TWI terbit 3 kali dlm masa seminggu... itu lerr peluang kami berhujah...


Kena plak report berbunga ditulis oleh Andrew, abisss... terkangkang pendakwaraya. Dia siap mention, GM puji kami punya finding dan kesalahan sepatutnya pi kat Engineering Dept...

hmmm... kemenangan pertama berpihak kat aku...


ehekk... siap tanya lagi, kot-kot ada kes lagi, aku ndak jadik team lagi.. sonok plakk rasanya.


Bercakap tentang perundangan, aku akui bukan bidang aku. Dari kecik kalau diajak berbahas, aku cepat melenting.... walauponn aku jadik ahli masa perbahasan sekolah dulu... aku biasanya kalah bila berhujah.. pasal aku tok leh rangkaikan cerita menjadikan ianya menarik.... susah ndak buatkan orang percaya dengan pendapat kita...


Tak tahu lah plakk ngan puteri aku yang dorang nih.... yang nyatanya, Eisya banyak menunjukkan tokoh kepimpinan. Sampai kekadang tu, ada yg buat komplot tanak kawan ngan dia... tapi dia masih dapat kawal suasana. Cumanya, biala abg Imran masuk campur... gaduh lerrr jawabnya.... Imran cam biasa, gunakan kekerasan untuk lawan, minah yg kecik molek nih biasanya kalah secara fizikal, walauponn aku tengok semangat melawan dia tinggi... aku kena masuk campur sebelum terjadinya peristiwa berdarah... errr.. i mean berdarah tangan pasal kena cakar... akakakaka


Ulasan

Elsie berkata…
Great work.
Tanpa Nama berkata…
Hello
http://www.geomaticsoman.com/ - ambien no prescription
Johns Wart, HIV drugs and caffeine.
[url=http://www.geomaticsoman.com/]generic ambien online[/url]
• Patients claimed that Ambien impaired their thinking or reactions.
buy generic ambien
• Ambien is habit-forming so it is very important to store the drug in a secure place to make sure that it is not being used by the other persons.
Tanpa Nama berkata…
very nice site, good luck! http://yannddexx.net - best search engine

Catatan popular daripada blog ini

Belah mulut atau bertahnik Nureizatul Tasmira

Kenapa aku perlu ke sekolah?

Jom jengah tingkap Johari...